Formatieteams dansschool Vergonet

Dansschool Vergonet was als een van de weinige dansscholen in Nederland in het bezit van 2 formatie teams en 1 senioren demoteam, waarvan alleen het seniorenteam nog actief is. Deze teams bestonden uit dansparen van de dansschool, die figuren uit verschillende dansen uitvoeren volgens een bepaald patroon op speciaal gekozen muziek.

 

Het belangrijkste binnen een formatieteam is het optreden als team, ieder teamlid is afhankelijk van de overige teamleden. Er wordt veel getraind, zowel figurentrainingen als techniektrainingen, die worden verzorgd door Rudolf Vergonet. De teams verzorgen optredens op de verschillende speciale avonden in de dansschool en daarbuiten.

 

Kijk op ons Youtube-kanaal voor filmpjes van de diverse demo's.

 

Maak je keuze uit onderstaande dansvormen voor meer informatie:


Het latinteam gaf een impressie van de warme, sensuele en expressieve Latijn-Amerikaanse dansen: de paso doble, de samba, de jive, de rumba en de cha-cha-cha. Versierd in gepaste kleding werd er een wervelende show gegeven waarvan zelfs de toeschouwers buiten adem raaken.

De muziek wordt aaneengeregen door de bewegingen van de dansers en de dansen flitsen moeiteloos in elkaar over.


Het team bestond uit dansers van verschillende leeftijden, er werd wekelijks getraind en ook menigmaal opgetreden.

Een Weens sprookje; rondtollende baljurken en slipjassen verrasten het publiek met een uniek sfeerplaatje.

De Engelse wals, de tango, de quickstep, de Weense wals en niet te vergeten de slow foxtrot.

Het ballroomseniorenteam doet het zeker niet minder dan het eerder genoemde ballroomteam. Zoals de naam al zegt bestaat het team uit enkele van de seniorendansers van de dansschool en zij zijn in staat een hoogstaande prestatie te leveren door moeiteloos een wervelende show neer te zetten. Dit team geeft jaarlijks talloze dansdemonstratie in bejaarden- en verzorgingstehuizen.


2013-2014

Het 7e seizoen van het senioren demonstratie team. Nu weer op volle sterkte met 6 paar.

Een jaar met 20 optredens. Een record. Voor het volgende seizoen staan al weer 6 optredens geboekt.

Woonzorgcentra in Sneek, maar ook ver daar buiten. Van Akkrum in het oosten, Harlingen in het noorden, Lemmer in het Zuiden enIJmuiden in het westen

Optreden voor stichting ouderenwerk Bolsward op het toneel van het Marnecollege; diner dansant in de Parkflat met het orkest de Spilbrekers. Dansen op live muziek is niet altijd gemakkelijk. Zeker niet als een Engelse wals het tempo van een Weense wals krijgt.

Meedansen met bewoners levert soms opmerkelijke dingen op: Meestal is het warm tot heel warm in de centra. Een van onze dames kreeg van de mannelijke bewoner, waarmee ze danste, de opmerking; u kan zo warm niet naar buiten. U mag bij mij wel even douchen. De meedansende bewoners worden steeds ouder. Het record stond op een man van 97 jaar. Dit jaar kregen we en 100 jarige mevrouw op de dansvloer. Bijzonder was een optreden dat een familie ter nagedachtenis aan hun moeder aanbood aan het woonzorgcentrum waar de moeder gewoond had. In een ander huis werd het optreden aangeboden door een jarige aan haar mede bewoners.

Kleding en muziek keuze is belangrijk voor ons succes.

De dames hebben nieuwe kleren genaaid. En voor het eerst in de geschiedenis van senioren formatie en demonstratieteam zijn ook de heren compleet in het nieuw!


Voor meer informatie over boekingen kunt u contact opnemen met de dansschool.

 

naar boven boven

Contact

Geeuwkade 16
8601 ER Sneek


T. (0515) 412 898
M. dansschool@vergonet.nl


twitter volg ons op Twitter

2011 dansschool Vergonet in Sneek