Wie zijn wij

Dat dansschool Vergonet al heel wat jaren meegaat is bij velen wel bekend, maar hoe lang de school al bestaat en wat er in die tijd allemaal gebeurd is? Een goed gesprek en een lade vol foto's, brieven, advertenties en folders hebben het volgende opgeleverd.

 

Rond 1900 is de geschiedenis van dansschool Vergonet van start gegaan. Een precieze datum is niet bekend, wel is bekend dat Gerrit Vergonet het startschot heeft gegeven voor deze nog altijd succesvolle dansschool. Gerrit Vergonet is destijds begonnen met het geven van danslessen in Drachten. Hij runde een herenmodezaak en in zijn vrije tijd leidde hij verschillende muziekkorpsen. Daarnaast is hij danslessen gaan geven.Toen Gerrit Vergonet in 1938 overleed, nam zijn zoon Piet de dansschool over. Na acht jaar gaf deze de dansschool over aan Roelof Vergonet, vader van de huidige eigenaar Rudolf Vergonet.

 

Tijdens de oorlogsjaren '40-'45 stonden de Duitse bezetters maar een beroep toe, waarop de Vergonets voor het dansvak kozen. Hiermee zijn Roelof Vergonet en zijn vrouw in Drachten en omstreken doorgegaan, totdat ze in 1950 hun thuisbasis verplaatsten naar Sneek. Daar heeft de dansschool zich vijftien jaar lang aan de Parkstraat 11 bevonden. In 1965 werd ook deze locatie verruild voor de tegenwoordige locatie aan de Geeuwkade in Sneek.

 

Roelof Vergonet is rond 1975 samen gaan werken met zijn jongste zoon Rudolf Vergonet, die er samen met zijn vrouw Jolanda nog altijd voor weet te zorgen dat iedere leerling bij hen een fantastische danstijd beleeft.

 

Wanneer u nieuwsgierig bent geworden naar wat er zich allemaal heeft afgespeeld in die eeuw dansschool Vergonet, kunt u een kijkje nemen in de Vergonet tijdbalk door de jaartallen aan te klikken.

 

 

naar boven


T. (0515) 412 898
M. dansschool@vergonet.nl


2011 dansschool Vergonet in Sneek