1947

Boksen

Veel mensen denken dat een dansleraar een slappeling is, maar meneer Vergonet heeft het tegendeel bewezen. "Ik heb tijdens de oorlog een paar bokslessen gehad van een gereformeerde jongen. Hij mocht niet dansen volgens zijn geloof, maar hij wilde wel heel graag. Ik gaf hem danslessen in ruil voor bokslessen. Dit is me later goed van pas gekomen. Ik had eens een club waarvan er steeds tien jongens aan de kant moesten zitten, omdat er te weinig meisjes waren. Er was één heel vervelende jongen bij. Hij liet anderen struikelen door even zijn voet uit te steken, hij zat continu te klieren. De meisjes droegen in die tijd jurken met een grote strik achterop, daar trok hij ook voortdurend aan en hij hing me uiteindelijk behoorlijk de keel uit.


Ik zeg het je nog een keer, zei ik tegen die jongen, doe dat nooit weer of je wordt eruit geramd dat het niet mooi meer is. O ja, vroeg die jongen, en wie moet dat doen dan? Wacht maar af, zei ik.


Het duurde niet lang of er vloog weer iemand onderuit en ik werd verschrikkelijk kwaad. Ik heb hem zo'n mep verkocht dat hij dwars door de glazen deur van het bovenzaaltje waar ik toen lesgaf bijna de trap af vloog. Ik had hem wel dood kunnen slaan. Mijn vrouw had grote moeite mij tegen te houden, zo kwaad was ik op die jongen.
Toen had ik wel meteen de hele club op mijn hand. Iedereen vond die jongen een enorme klier, maar niemand durfde ooit wat tegen hem te zeggen, hij was een hele sterke vent. Dat boksen is me dus prima van pas gekomen, het verhaal deed snel de ronde en ik heb weinig last meer gehad."

 

 

< terug naar overzichtT. (0515) 412 898
M. dansschool@vergonet.nl


2011 dansschool Vergonet in Sneek