1949

Dansen als professie

Roelof Vergonet heeft het dansen geleerd van zijn vader Gerrit Vergonet. "Ik ben daarnaast ook nog in Amsterdam geweest voor een paar lessen. Er waren voor de oorlog vier scholen in Nederland die opleidden tot dansleraar en een ervan stond in Amsterdam. Om het zogeheten Noordelijk diploma te halen moest ik thuis voordansen, maar dat was geen probleem, het hield niet veel in.


Na de oorlog kwam er een soort staatsdiploma. Het oude diploma gold niet meer. Mijn vrouw en ik zijn toen allebei in opleiding gegaan voor dat nieuwe diploma in Amsterdam. Onze studiedagen hadden we in Groningen, één keer in de maand kwamen we bij elkaar. Omdat het regionaal was, hebben we er heel erg veel van opgestoken, het noorden verschilt toch weer van het westen."


Meneer en mevrouw Vergonet hebben ook nog aan wedstrijddansen gedaan. Dat betekende drie jaar lang oefenen. Ze werden elfde bij het Nederlands Kampioenschap Ballroom in Den Haag. Mevrouw Vergonet: "In die tijd gaven we ook demonstraties, dat vonden de mensen prachtig. Ze gingen op de tafeltjes staan, zo mooi vonden ze het. Alleen de kinderen vonden het niet zo'n succes, al dat oefenen van ons, dus zijn we met het wedstrijddansen gestopt.

 

 

< terug naar overzichtT. (0515) 412 898
M. dansschool@vergonet.nl


2011 dansschool Vergonet in Sneek