1984

Schaaktoernooi

 

Het eerste Vergonet schaaktoernooi zag het daglicht. Een dertigtal schakers verzamelde zich op maandagavond 20 augustus aan de Geeuwkade om te beginnen aan de eerste van zeven ronden van het toernooi. De winnaar mocht zich open kampioen van Sneek noemen en tevens deelnemen aan het Fries Kampioenschap van het volgend jaar.
Het idee voor het toernooi was afkomstig van drie Sneker schakers, die in navolging van grote meerdaagse toernooien als het Fries Kampioenschap en het Open Kampioenschap van Leeuwarden graag ook in Sneek weer een dergelijk evenement wilden organiseren. Al spoedig werd Rudolf Vergonet bereid gevonden als sponsor op te treden. Hij steunde het evenement financieel en stelde tevens zijn danszaal als speelruimte ter beschikking.
Rudolf Vergonet: "Ikzelf ben een fanatiek schaker. Ik had het helaas te druk om te schaken in clubverband, maar het toernooi had ik niet willen missen. Ik heb mijn eigen toernooi zelfs een keer gewonnen."

 

Vergonet Volleybal

 

Vergonet, goeie set! In Sneek sloeg dansschool Vergonet geen slecht figuur op volleybalgebied. De heren-volleyballers werden dit jaar kampioen en zijn naar de eerste klasse gepromoveerd. Dit was het tweede kampioenschap dat ze in vier jaar tijd gehaald hadden.


Stijlkrant

 

In dit jaar is ook voor het eerst 'De Stijlkrant' uitgegeven. 'De Stijlkrant' was het periodiek van dansschool Vergonet, er werden onder andere enquĂȘtes in besproken, eerste danslessen in verteld en er stond een column in over omgangsvormen.

 

 

< terug naar overzichtT. (0515) 412 898
M. dansschool@vergonet.nl


© 2011 dansschool Vergonet in Sneek