1987

Guiness Book of Records

 

Hoogtepunt van de aerobic geschiedenis van dansschool Vergonet is de recordpoging van Jolanda Vergonet op 13 juni 1987: 12 uur onafgebroken lesgeven in aerobic-dancing. Het oude wereldrecord, 8 uur non-stop lesgeven, werd met succes verbroken. Jolanda Vergonet staat officieel in het Guinnes Book of Records. De opbrengst van de poging, zo'n 2400 gulden, kwam geheel ten goede aan het Koningin Wilhelminafonds. De recordpoging vond plaats tijdens de Gezondheidsweek Sneek. Entreegeld en echte Appie Rozenstein sneltekeningen zorgden samen voor de grote opbrengst.

 

Vergonet Zeskamp

 

Het Vergonet Zeskamp Spektakel heeft slechts eenmaal plaats mogen vinden en wel op 7 maart 1987 in de Veemarkthal van Sneek. Er werd gestreden in ploegen van acht personen, vier dames en vier heren, om de Vergonet Super Bokaal. De organisatoren hadden zich uitgeleefd in het bedenken van wedstrijdonderdelen, de deelnemers in het bedenken van illustere namen voor hun ploeg.


Waar het allemaal om ging was de eerder genoemde Vergonet Super Bokaal. Rudolf Vergonet: "Die superbokaal heb ik voor 200 gulden op de kop getikt, in werkelijkheid was het ding veel meer waard. Nu staat de bokaal in ieder geval hier ergens in huis. Het is een bakbeest, niemand wilde hem hebben en je kunt hem nergens kwijt."

 

 

< terug naar overzichtT. (0515) 412 898
M. dansschool@vergonet.nl


2011 dansschool Vergonet in Sneek